top of page

Insights personprofiler styrker samarbejde og kommunikation


Kan det virkelig være rigtigt, at 70% mener, de er en del af at dysfunktionelt team? Et velfungerende team går engageret til opgaverne, arbejder hårdere, er mere tilfredse med deres arbejde og oplever færre konflikter i teamet. Så der er masser af gode argumenter for, at det betaler sig at styrke teamsamarbejdet, hvis en virksomhed ønsker succes.


University of Phoenix i USA har gennemført en undersøgelse, hvor 70% af respondenterne angav, at de var en del af et dysfunktionelt team. Men mon ikke også vi i Danmark finder teams, hvor det halter med det gode samarbejde?


Personprofiler – en vej til at pleje samarbejdet

Øget selvindsigt og forståelse for andre er et godt udgangspunkt for at styrke samarbejdet i et team. Når vi forstår, hvorfor vi vælger at gå til en opgave, som vi gør, hvorfor andre måske vælger at gøre det på en anden måde, får vi samtidig bedre muligheder for at styrke teamets samlede effektivitet.

Selvindsigten og forståelsen for kollegaerne bidrager til at opbygge bedre relationer på arbejdspladsen. De gode relationer gør det nemmere at få styr på mange af de forhold, der er en forudsætning for, at et team opnår succes fx god kommunikation og klarhed om roller og fælles mål.


Forstå dig selv og dine kollegaer

Insights Discovery® er et blandt mange personprofilværktøjer: JTI, MTBI, DISC, Whole Brain er bare navnene på nogle af de mange værktøjer, der er på markedet. Insights er en enkel og tilgængelig model, der er sjov og effektiv at arbejde med. Insights arbejder med fire farveenergier, som vi alle har i forskelligt omfang: SolGul, HavBlå, IldRød og SkovGrøn.


Individuelle personprofiler til alle

Hele teamet får en individuel personprofil på mere end 20 sider, der beskriver den enkeltes sandsynlige styrker og udviklingsområder, blinde pletter, kommunikationsstil og betydning for teamet. Rapporten er baseret på profiltagerens egne svar i form af et elektronisk spørgeskema.


Teamhjul som hjælp til respekt

Når I som team vælger at gennemføre en Insights workshop eller teamdag får I et teamhjul, hvor alle er placeret i en af otte hovedtyper, så I kan se hvordan I supplerer hinanden. Med anerkendelse og respekt for forskellighederne, får I de optimale arbejdsbetingelser.


Støtter åben og ærlig dialog

En Insights workshop giver jer ny viden og hjælp til at sætte fokus på jeres relationer og skabe et godt grundlag for en åben og ærlig dialog i teamet. I kan vælge en enkel dag eller et forløb. Begge dele støtter op om at skabe en positiv indstilling til forandring hos den enkelte og i fællesskabet.


Udbytte af Insights personprofil workshop

· Et trygt og fælles sprog at tale om samarbejde og udvikling

· Forbedret kommunikation og samarbejde

· Øget selvindsigt og forståelse for andre

· Træning i at omsætte den nye viden til konkret adfærd og handling

· Input til handleplaner med henblik på fortsat forbedring af teamsamarbejdet.


Vil du vide mere:

Jeg fortæller gerne mere om hvordan en Insights Discovery workshop foregår. Du kan ringe på telefon 60 82 08 62 for en uforpligtigende snak om jeres behov. Du kan også læse mere her

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page