top of page

Hvad kan vi lære ved at hyrde får?

At reagere på forandring er en kendt udfordring for alle virksomheder, og det kan være svært at iscenesætte i et kursuslokale. Når vi hyrder får, træner vi i den grad evnen til at reagere på forandring. Det er i fårenes uforudsigelighed, at vi finder nøglen til denne anderledes form for teamudvikling. Vi er nødt til at reagere hurtigt på fårenes adfærd og behov for at løse de stillede opgaver.


De tanker, følelser og adfærd vi sammen udviser på folden bliver spontan, ægte og engageret – og dermed et effektivt læringsværktøj. Fårehyrdningen giver også gode metaforer til effektiv konfliktløsning på arbejdspladsen.Hvad betyder Får728®?


Får728® er et unikt koncept udviklet af Lena Munk Consult til at styrke kommunikation og samarbejde gennem fårehyrdning.


Navnet kommer fra et af de 60 får på Grantoftegaard, som Lena Munk startede konceptet op med. Fåreflokken opførte sig nogenlunde som forventet, og fårene reagerede på hyrdernes anvisninger nogenlunde efter planen. Med en undtagelse. Fåret med øremærkning 10728 gik ofte egne veje og gerne modsat de øvrige får.


Får728's uforudsigelighed tydeliggjorde konceptet ved at udfordre hyrderne og få teamet til at reagere hurtigt for at løse de stillede opgaver.


Det unikke koncept havde fået sit navn: Får728®. Læs mere her.Hvorfra kom idéen til at bruge fårehyrdning til teambuilding?


Lena Munk har familie på Færøerne, og på en rejse derop skulle hun hjælpe med at flytte en flok får. Der oplevede hun, at fårehyrdning kræver et utroligt godt samarbejde. Et øjebliks uopmærksomhed fra en af hyrderne var nok til at fårene smuttede væk og flokken blev spredt.


Som flokdyr vil fårene gerne ledes, men lederskabet skal være til stede. Handling, kropssprog, attitude og beslutsomhed skal være klart og tydeligt - ellers bliver fårene forvirrede og deres reaktion kommer med det samme: De render deres egne veje.


Det gav Lena Munk ideen til at bruge fårehyrdning til at styrke samarbejde og kommunikation i teambuilding og udvikling af lederskab.


64 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page